Opilý králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 80 g Šalotka
  • 375 g Hříbky čerstvé
  • 30 g Estragon
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Víno jablečné
  • 1.5 kg Divoký králík
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 342.8 mg
  • Draslík 2207.8 mg
  • Vláknina 3527.5 mg
  • Vitamín A 3527.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo

  • 2

    s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.

  • 3

    Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme.

  • 4

    Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme.

  • 5

    Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme.

Komentáře k receptu