Sekaný řízek se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 187.8 mg
  • Draslík 574.9 mg
  • Vláknina 3712 mg
  • Vitamín A 3712 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme namočenou a vymačkanou žemli, 1 celé vejce a 1 žloutek a nastrouhaný sýr. Vše spojíme v těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme 10 menších plátků, které máčíme ve zbylém vyšlehaném bílku a v rozehřátém másle je po obou stranách opečeme.

  • 3

    Plátky vyjmeme a ve zbylém tuku opečeme cibuli a papriku nakrájené na plátky, vložíme zpět maso, přidáme nakrájená rajčata a podlijeme smetanou. Dodusíme.

  • 4

    Nakonec pokrm ozdobíme čtvrtkou citronu. Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu