Horňácký guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 400 g Fazole bílé v chilli omáčce
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 524.5 mg
  • Vláknina 7499 mg
  • Vitamín A 7499 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vložíme omytý, osušený a na kostky nakrájený bůček, zprudka opečeme a zaprášíme mletou paprikou. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme pivem. Dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme česnek utřený se solí, majoránku, fazole v chilli omáčce a zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou. Vše ještě chvíli povaříme.

Komentáře k receptu