Jelení plátky s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Houby sušené
  • 300 g Houby čerstvé
  • 5 g Koření grilovací
  • 80 g Klobása uzená
  • 30 g Jíška instantní
  • 100 g Olej slunečnicový
  • 1000 g Jelení kýta
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1465 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 183.8 mg
  • Draslík 1080.4 mg
  • Vláknina 4266.7 mg
  • Vitamín A 4266.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu