Jelení plátky na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 480 g Knedlík kynutý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Jalovec
  • 1000 g Jelení kýta
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1846 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 728.7 mg
  • Vláknina 2224.7 mg
  • Vitamín A 2224.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na 6 plátků, polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, polovinu na klínky a plátky masa prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, osmažíme z obou stan v pánvi na másle.

  • 2

    Dno pekáčku vysteleme plátky slaniny, na ně vyskládáme plátky masa, podlijeme smetanou, zalijeme máslem z pánve a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou.

  • 3

    Upečené maso s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu