Kančí medailonky s jahodovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 600 g Kančí pečeně
  • 100 ml Džus pomerančový
  • 30 ml Marmeláda jahodová
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Ocet vinný
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 167 mg
  • Draslík 749.9 mg
  • Vláknina 2229.6 mg
  • Vitamín A 2229.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Jahody omyjeme a rozpůlíme.

  • 2

    Zavařeninu smícháme s octem, smetanou, skořicí, cukrem a pomerančovou šťávou. Dáme vařit do zredukování poloviny tekutiny. Poté přilijeme vývar, přidáme zelený pepř a opět vaříme do vypaření poloviny tekutiny. Vsypeme jahody, krátce povaříme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Máslo rozpálíme a maso na něm opečeme z obou stran. Pečeme cca 3 minuty z každé strany. Poté servírujeme s omáčkou z jahod.

Komentáře k receptu