Kuře s kapustou a pomeranči

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Pomeranče
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1536 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 1570.8 mg
  • Vláknina 10725 mg
  • Vitamín A 10725 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 267.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu bez košťálu nakrájíme na nudličky a krátce zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit na mírném ohni 15 minut. Nakonec osolíme a opepříme.

  • 2

    Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, nasolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opékáme na rozehřátém másle 6 minut z každé strany. Odložíme a uchováme horké.

  • 3

    Na pánev po mase vložíme kapustu, zalijeme pomerančovou šťávou s kousky pomeranče, vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.

  • 4

    Podáváme kousky masa obložené kapustou se smetanou.

Komentáře k receptu