Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Rýže loupaná
  • 50 g Krevety tygří - loupané
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Vývar rybí
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 1 g Šafrán
  • 100 g Mušle slávky
  • 50 g Klobása Chorizo
  • 600 g Mořský ďas
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Olej olivový
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 12 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1557 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 1007.4 mg
  • Vláknina 6963.5 mg
  • Vitamín A 6963.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.

  • 4

    Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme.

Komentáře k receptu