Pstruh zapečený v anglické slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 1 kg Pstruh
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 164.4 mg
  • Draslík 1200.5 mg
  • Vláknina 5404.7 mg
  • Vitamín A 5404.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou.

  • 2

    Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich nasekanou petrželku. Necháme v lednici uležet.

  • 3

    Na polovině másla podusíme nakrájené žampiony, posolíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Pstruhy naplníme žampiony a obtočíme plátky anglické slaniny.

  • 5

    Na máslem vymazaný pekáč dáme pstruhy, posypeme je rozmarýnem a šlavějí a dáme péct na 200 stupňů 35 minut.

  • 6

    Ke konci pečení přidáme nakrájenou cibuli a dopékáme.

Komentáře k receptu