Těšínské hovězí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 36.2 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátek masa položíme párek, maso zavineme tak, aby párek na obou stranách vyčníval a závitek omotáme pevnou nití.
-
2
V zapékací míse rozehřejeme máslo a závitky ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo a vodu a vaříme je doměkka.
-
3
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně přimícháme rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Omáčku krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí. Závitky vložíme zpět, prohřejeme je a podáváme přelité omáčkou.