Telecí plecko na víně s makaróny
Suroviny
- 120 g Cibule
- 70 g Špagety, Makarony
- 500 g Sůl
- 200 g Passata (drcená rajčata)
- 80 ml Olej olivový
- 130 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 5 ks Hřebíček
- 10 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1.2 kg Telecí maso přední
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 32 g
- Sodík 39170 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 379.2 mg
- Draslík 846.9 mg
- Vláknina 3475.1 mg
- Vitamín A 3475.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté telecí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme, vývar odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
Maso osmažíme na oleji, vmícháme česnek a cibuli a smažíme ještě chvíli. Poté vmícháme rajčatový protlak, skořici, pepř, hřebíček, rajčata, ocet, víno a sůl. Dobře promícháme, zalijeme půl litrem vývaru a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba čtvrt hodiny.
-
3
Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat.
-
4
Maso s omáčkou podáváme s vařenými makaróny, sypeme parmezánem.