Ančovičky pečené na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Ančovička - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 996 mg
  • Vláknina 748.8 mg
  • Vitamín A 748.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme najemno, ančovičky osolíme a opepříme.

  • 2

    Ančovičky narovnáme do teflonového pekáče, zakapeme olejem, citronovou šťávou a ouzem. Posypeme česnekem, oreganem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu