Pečený králík s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 800 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 180 g Játra králičí
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 775.4 mg
  • Vláknina 1314.1 mg
  • Vitamín A 1314.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná králičí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Králičí játra nakrájíme na kousky.

  • 2

    V pekáči na sádle osmažíme cibuli se slaninou, vložíme maso a osmažíme dozlatova. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme.

  • 3

    Po 45 minutách pekáč vyjmeme z trouby, ke králíku přidáme králičí játra a na sporáku na mírném ohni vaříme zhruba 5 minut. Nakonec vyjmeme spolu s masem a játry i koření a omáčku zredukujeme na polovinu. Maso a játra vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

Komentáře k receptu