Jehněčí plec dušená s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí plec
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3 g Koriandr mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Skořice mletá
  • 50 g Med včelí
  • 200 g Cibule
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 724.5 mg
  • Vláknina 6723.5 mg
  • Vitamín A 6723.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přisypeme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a následně dusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přisypeme mletou papriku, skořici, koriandr, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme med, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Podle potřeby po troškách podléváme. Maso by se nemělo vařit, jen dusit a výsledná šťáva by měla mít konzistenci sirupu.

  • 2

    Jehněčí maso i se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu