Kapr na italský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kapr obecný
  • 10 g Mouka bezlepková
  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 503.3 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené 2 porce kapra bez kůže ( filety ) osolíme, ochutíme pepřem, obalíme v bezlepkové mouce a vložíme do pekáčku. V mléku rozmícháme bezlepkový rajský protlak, směsí kapra přelijeme. Ještě kapra polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Mísu s kaprem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme přibližně 2 -25 minut dozlatova.

Komentáře k receptu