Kapr na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 0.5 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 520.8 mg
  • Vláknina 406.5 mg
  • Vitamín A 406.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a osušíme, osolíme, posypeme zázvorem a jemně poprášíme moukou. Opečeme dozlatova na rozpáleném tuku.

  • 2

    Téměř upečeného kapra podlijeme pivem. Přidáme trochu nastrouhaného chleba, máslo a přilijeme trochu vody. Necháme kapra dodusit.

  • 3

    Hotové porce klademe na nahřátý talíř a podlijeme šťávou.

Komentáře k receptu