Telecí filé Orlov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Šunka uzená
  • 300 g Špagety, Makarony
  • 600 g Telecí kýta
  • 400 g Okurky nakládané
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Gouda
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 2188 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 168.3 mg
  • Draslík 2070.4 mg
  • Vláknina 16400 mg
  • Vitamín A 16400 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým hovězím vývarem, osolíme a necháme za občasného zamíchání na mírném ohni 0.5 hodiny provařit. Pak omáčku stáhneme z ohně, necháme vychladnout a přimícháme šlehačku. Polovinu omáčky poté smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky.

  • 2

    Mezitím ve slané vodě uvaříme makarony, scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Dále na 40 g másla zpěníme cibulku, přidáme pokrájené žampiony, chvíli necháme podusit a dáme stranou.

  • 3

    Z telecí kýty ukrojíme 4 plátky, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji, na každé straně asi 3 minuty.

  • 4

    Uvařené makarony smícháme s polovinou omáčky se šunkou a dáme do zapékací mísy. Na ně rozvrstvíme dušené žampiony a navrch položíme opečené řízky. Vše přelijeme druhou polovinou omáčky, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.

  • 5

    Podáváme s pikantními nakládanými okurčičkami.

Komentáře k receptu