Zapečené telecí řízky s cibulí a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 120 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 814.4 mg
  • Vláknina 4283.1 mg
  • Vitamín A 4283.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Pekáč vymažeme (30 g) sádlem.

  • 2

    Na sádle (70 g) usmažíme řízky z obou stran dozlatova. Dno pekáče vyložíme polovinou cibule, na ni položíme řízky a přikryjeme druhou polovinou cibule. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až se vývar vydusí. Poté směs posypeme sýrem a necháme ho v troubě roztavit. Na závěr směs zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu