Hovězí plátky s Kunovjankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí libové
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kunovjanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 598 mg
  • Vláknina 2648.2 mg
  • Vitamín A 2648.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.

  • 2

    Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do zlatova. Vložíme na ní plátky masa a dusíme pod pokličkou nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení na tuk maso osolíme a opepříme drceným pepřem. Přidáme okapanou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 3

    Plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.

  • 4

    Hustou šťávu zředíme vařící vodou do požadované hustoty a dochutíme solí.

  • 5

    Vložíme do ní prohřát maso, necháme přejít varem a odstavíme.

Komentáře k receptu