Chilli con carne na pivě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Rajčatový protlak
  • 400 g Fazole červené
  • 200 g Kukuřice
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 15 g Koriandr
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 131.7 mg
  • Vláknina 4625 mg
  • Vitamín A 4625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dozlatova. Použijeme hrnec vhodný i do trouby.

  • 2

    K masu přidáme drcený česnek cibuli a ještě opečeme.

  • 3

    Přidáme kmín a pečeme na 175 °C asi 30 minut.

  • 4

    Pak přidáme protlak a pivo a pečeme dalších 30 minut.

  • 5

    Přidáme slité fazole a kukuřici a nasekanou chilli papričku, osolíme a opepříme.

  • 6

    Zvýšíme teplotu na 190 °C a ještě chvíli zapečeme.

  • 7

    Podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu