Hovězí steak s křenovým máslem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 200 g Květák
  • 200 g Kapusta růžičková
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Karotka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 968 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 738.5 mg
  • Vláknina 14850 mg
  • Vitamín A 14850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 167.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, poté ho utřeme se solí a nastrouhaným křenem. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme ztuhnout v lednici či mražáku.

  • 2

    Hovězí rozkrájíme na 4 steaky - potřeme olejem a počkáme, až budou mít pokojovou teplotu. Poté je osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty z každé strany. Poté necháme 10 minut odpočívat.

  • 3

    Zeleninu krátce povaříme a poté osmahneme na výpeku z masa.

  • 4

    Maso podáváme se zeleninou a křenovým máslem.

Komentáře k receptu