Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 40 g Cukr moučkový
  • 400 g Mořský vlk
  • 60 ml Olej z lískových ořechů
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 677.6 mg
  • Vláknina 11683.2 mg
  • Vitamín A 11683.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pekáči namarinujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, tymiánem a najemno nasekaným stroužkem česneku.

  • 2

    Připravený lilek pečeme pod poklicí v troubě při 200 stupních asi 40 minut. Během pečení průběžně mícháme, až lilek zkaramelizuje a změkne. Po upečení ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši, do které postupně zašleháme ořechový olej. Pokud je třeba, přendáme pyré ještě do hrnce a vyvaříme přebytečnou tekutinu.

  • 3

    Podáváme s pečeným mořským vlkem.

  • 4

    Příprava ryby: filety z mořského vlka po stranách nařízneme, osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve rovnoměrně dotýkaly. Přidáme 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, potom odstavíme z plotny a necháme dojít.

Komentáře k receptu