Frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 140 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 543.3 mg
  • Draslík 456.5 mg
  • Vláknina 3867.5 mg
  • Vitamín A 3867.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.

  • 2

    Vejce rozšleháme se solí a pepřem.

  • 3

    Zeleninu uvaříme doměkka a scedíme. Klobásu a papriku usmažíme na lžíci oleje. Plátky brambor zvlášť usmažíme z obou stran na másle a zbylém oleji. Na usmažené brambory nalijeme vejce, přidáme usmaženou klobásu a papriku a okapanou zeleninu. Pánev přikryjeme a pokrm asi 5 minut smažíme. Poté odstavíme a zasypeme sýrem.

Komentáře k receptu