Kuře po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1025 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1050.7 mg
  • Vláknina 2830.8 mg
  • Vitamín A 2830.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky a prudce je opečeme na oleji.

  • 2

    Potom podlijeme bílým vínem, přidáme utřený česnek, oloupaná a nakrájená rajčata bez jader, černé olivy bez pecek a nakonec lžičku bazalky.

  • 3

    Vše zvolna dusíme asi 10 minut.

Komentáře k receptu