Králík zapečený se špagetami a sýrem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Králičí maso
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Sůl
- 1 ks Tuk
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 kg Špagety, Makarony
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Slanina vepřová
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 988 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 51 g
- Sodík 97350 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 1469.7 mg
- Vláknina 13438.3 mg
- Vitamín A 13438.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného králíka částečně vykostíme, opepříme a osolíme. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme k ní máslo, osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Na ni posléze vložíme připraveného králíka, přidáme usekaný česnek, lžíci nasekané petrželové natě a dusíme téměř do měkka. Zpočátku bez podlévání, později maso podlijeme.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě zvlášť, scedíme a necháme okapat.
-
3
Zapékací mísu silně vymastíme, dáme do ni vrstvu špaget, poté vrstvu masa se šťávou, poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými rajčaty, osolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a pokryjeme opět vrstvou špaget. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou, zakapeme máslem a zapečeme.
-
4
Podáváme se saláty.