Štika na víně po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 26 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 708.8 mg
- Vláknina 8288.5 mg
- Vitamín A 8288.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou.
-
2
Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky.
-
3
Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky.
-
4
Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat.
-
5
Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody.
-
6
Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem.