Vietnamské kuře na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 397.8 mg
  • Vláknina 1421.8 mg
  • Vitamín A 1421.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kari koření, pepře a limetky připravíme marinádu. Naložíme do ní omytá a nakrájená kuřecí prsa. Necháme uležet několik hodin - nejlépe přes noc.

  • 2

    Potom maso osolíme, orestujeme na oleji, podlijeme trochou vody a necháme několik minut povařit, až se voda odpaří.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi.

Komentáře k receptu