Hovězí plátky se sýrovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 85.6 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.

  • 3

    Vychladlé maso nakrájíme na plátky, vložíme do vymazaného pekáče a na každý plátek navršíme pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéci.

  • 4

    Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu