Hovězí sekaná se na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Houby stročky
  • 0.88 ml Máslo čerstvé
  • 15 ml Víno červené
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 1.29 ml Olej stolní
  • 75 ml Vývar zeleninový
  • 5 ml Hořčice Dijonská
  • 5 ml Koriandr čerstvý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 618.1 mg
  • Vláknina 4148.5 mg
  • Vitamín A 4148.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sekanou umístíme do mísy. Česnek i cibuli zbavíme slupek, na jemno pokrájíme a polovinou posypeme maso. Dohromady smícháme žloutky s hořčicí a zalijeme směsí maso. Pečlivě zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku koriandru.

  • 2

    Poté uhněteme čtyři malé koule a dáme je na hodinu stranou. Sušené stročky mezitím ponoříme do teplé vody. Následně je omyjeme, necháme oschnout a rozkrájíme na menší kousky.

  • 3

    V pánvi necháme roztát máslo, na něm podusíme zbytek cibule i česneku. Na pánev přidáme stročky, zalijeme vývarem a portským vínem, směs necháme vařit cca 10 minut na mírném ohni. Dle chuti osolíme, opepříme.

  • 4

    Na jiné pánvi rozehřejeme olej a masové koule na něm smažíme dokud nezhnědnou, přibližně 7 minut. Položíme je na talíře, zalijeme houbami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu