Sekaná s bramborovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Cibule sušená
  • 8 g Oregano sušené
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 500 g Brambory
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 250 g Passata (drcená rajčata)
  • 15 g Hořčice Dijonská
  • 120 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1603 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 1448.9 mg
  • Vláknina 13632.5 mg
  • Vitamín A 13632.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut.

  • 2

    Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu