Jehněčí s fíkovým salátem
Suroviny
- 150 g Fíky čerstvé
- 9 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 1000 g Jehněčí kýta
- 80 g Olivy černé
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 4 g Koriandr čerstvý
- 125 g Roketa
- 100 ml Olej olivový
- 30 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej sezamový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1726 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 999.8 mg
- Vláknina 6258.5 mg
- Vitamín A 6258.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do igelitového sáčku vložíme olivový olej, koriandr, sůl, pepř, rozmarýn a česnek, důkladně protřepeme. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do sáčku k marinovací směsi, promneme, aby se maso spojilo s marinovací směsí a uzavřeme sáček. Necháme 4 hodiny v chladnu uležet.
-
2
Plátky potom rozložíme na gril a 10 minut opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme salát, omyjeme listy rokety, nakrájíme fíky, olivy, promícháme a zalijeme dresinkem z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.