Pečené jehněčí s fazolkami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1350 g Jehněčí kýta
  • 450 g Rajčata
  • 410 g Fazole bílé sterilované
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 222.8 mg
  • Draslík 1865.4 mg
  • Vláknina 16914.8 mg
  • Vitamín A 16914.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.

  • 2

    Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami.

  • 3

    Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut.

  • 4

    Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí.

Komentáře k receptu