Cannoli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Čokoláda hořká
  • 24 g Kakao - prášek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 162 g Cukr krupice
  • 3 g Citronová kůra
  • 4 g Kandovaná citronová kůra
  • 2 g Tresť vanilková
  • 12 g Káva instantní
  • 300 g Sýr Ricotta
  • 36 ml Víno bílé
  • 10 ml Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 29.7 mg
  • Draslík 204.2 mg
  • Vláknina 4715 mg
  • Vitamín A 4715 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 150g hladké mouky, kakaa, kávy, 12g cukru, 20g másla, vína a Marsaly vypracujeme hladké tuhé těsto, které necháme 30 minut odležet v chladničce.

  • 2

    Těsto vyválíme na podsypaném vále, rozkrájíme na čtverce 8x8 cm a nakoso obtočíme na olejem potřené kovové trubičky na kremrole. Cípy spojíme rozšlehaným vejce a dobře stiskneme.

  • 3

    Olej necháme dobře rozpálit a připravené formičky s těstem v něm usmažíme. Osmažené těsto necháme okapat a papírových ubrouscích. Po vychladnutí sejmeme s forem a necháme dochladnout na mřížkách na pečivo.

  • 4

    Z ricotty, cukru, vanilkového extraktu, citronové kůry, kandovaného ovoce a nastrouhané čokolády si připravíme náplň, kterou plníme pomocí cukrářského pytlíku osmažené těsto.

  • 5

    Servírujeme posypané moučkovým cukrem. Cannoli jsou určené k rychle spotřebě.

Komentáře k receptu