Topenice ze Sněžky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Kečup
  • 40 g Křen
  • 50 g Šunka uzená
  • 100 g Veka
  • 200 g Vepřová panenka
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Kapie
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 308.1 mg
  • Vláknina 819.3 mg
  • Vitamín A 819.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova.

  • 2

    Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy.

  • 3

    Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme.

  • 4

    Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky.

Komentáře k receptu