Orecchiette s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Pancetta
  • 450 g Těstoviny Orecchiette
  • 175 g Hrášek mražený
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 24949.7 mg
  • Draslík 87.6 mg
  • Vláknina 9877.3 mg
  • Vitamín A 9877.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 8 minut.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou pancettu dozlatova. Přidáme omyté, nadrobno nakrájené cukety, rozmělněné stroužky česneku, sušené chilli papričky a hrášek. Vše restujeme 2-3 minuty.

  • 3

    Těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Promícháme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme posypané nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a zakapané trochou olivového oleje.

Komentáře k receptu