Omeleta plněná revení a tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr moučkový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 g Reveň (Rebarbora)
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 485.3 mg
  • Draslík 408.2 mg
  • Vláknina 7399.2 mg
  • Vitamín A 7399.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 500ml mléka rozkvedláme 5 vajec, osolíme, osladíme a po částech přisypáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto.

  • 2

    Z těsta postupně upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 4 tenké omelety.

  • 3

    Příprava náplně: V míse rozmícháme tvaroh se žloutkem a citronovou kůrou. Očištěnou, na kousky nakrájenou reveň chvíli podusíme s cukrem a potom vmícháme do tvarohové směsi.

  • 4

    Náplní potřeme upečené omelety, každou stočíme, překrojíme na poloviny a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme 250ml mléka s 1 rozkvedlaným vejcem a dopečeme dozlatova.

  • 5

    Omelety upravíme na talíře a můžeme podávat pocukrované.

Komentáře k receptu