Bramborová omeleta plněná špenátem a bílým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 g Brambory
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Paprika mletá pálivá
  • 150 g Sýr Feta
  • 120 g Jogurt nízkotučný
  • 30 g Fenykl čerstvý
  • 2 ks Rajčata
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 792.6 mg
  • Draslík 2326.9 mg
  • Vláknina 21245 mg
  • Vitamín A 21245 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo a brambory nakrájené na kostičky 10 minut opékáme dozlatova. Brambory odložíme do mísy.

  • 2

    Na pánev vložíme česnek, mletou papriku a rajčata nasekaná na kostičky, opékáme 2 minuty.

  • 3

    Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, nalijeme k osmaženým bramborám a zamícháme.

  • 4

    Do vroucí vody vložíme špenát a minutu vaříme. Scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou. Špenát promícháme se sýrem, jogurtem a fenyklem.

  • 5

    Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, poklademe čtvrtinou bramborové směsi. Opékáme 2 minuty po každé straně. Omeletu odložíme stranou a tento postup 3x opakujeme.

  • 6

    Omelety navršíme špenátovou náplní a směsí s rajčaty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu