Lívance s ostružinami a pěnou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Ostružiny
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Sirup citronový
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 971 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 182.7 mg
  • Draslík 428.1 mg
  • Vláknina 11993 mg
  • Vitamín A 11993 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 200 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.

  • 2

    Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.

  • 3

    Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.

Komentáře k receptu