Lívance s lesním ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Jahody lesní
  • 300 g Řecký jogurt
  • 200 g Borůvky
  • 200 g Maliny
  • 100 g Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 963 kcal
  • Sacharidy 173 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 474.9 mg
  • Vláknina 17443 mg
  • Vitamín A 17443 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 478.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Máslo v skleněné malé misce v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky a maliny očistíme, opláchneme a celé ovoce necháme také okapat.

  • 2

    Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici, celé vejce, připravené máslo, vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladkou hmotu, do které přidáme nakrájené a okapané jahody, vařečkou zamícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout.

  • 3

    Do pánve s rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců a pečeme je z jedné strany, otočíme a dopečeme také z druhé strany dozlatova. Hotové lívance až do podávání držíme teplé.

  • 4

    Opečené lívance aranžujeme na talíře, na každý položíme lžíci jogurtu, ozdobíme připraveným ovocem, pokapeme teplým medem a hned podáváme.

Komentáře k receptu