Farfale se sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Cuketa
  • 50 g Rajčata
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 140 g Těstoviny Farfalle
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 859.4 mg
  • Vláknina 12969 mg
  • Vitamín A 12969 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme Farfale podle návodu na sáčku, scedíme. Čerstva rajčata omyjeme, odstraníme zelené středy, pokrájíme na tenké pásky. Cuketu také omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Sušená rajčata krájíme na tenké nudličky, česnek oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Do vysoké kuchyňské nádoby vložíme čerstvá rajčata, česnek, sůl, šťávu ze sušených rajčat, všechny suroviny ponorným ručním mixérem rozmixujeme.

  • 3

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cuketu, přidáme pokrájená sušená rajčata, ještě chvilku restujeme. Do pánve přimícháme rozmixovanou směs a uvařené Farfale, několikrát nad ohněm promícháme. Podle vlastní chuti přisypeme sůl, tymián a stáhneme z ohně.

  • 4

    Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou ozdobíme nakrájenou salátovou okurkou, teplé jídlo ihned podáváme.

Komentáře k receptu