Gruzínský ovocný salát s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 300 ml Víno bílé
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Hrušky
  • 2 ks Pomeranč
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 484.6 mg
  • Vláknina 15891 mg
  • Vitamín A 15891 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané, oloupané, jader i jádřinců zbavené ovoce nakrájíme na tenké plátky, kuličky vína rozpůlíme, vše vložíme do mísy, zasypeme cukrem, pokapeme koňakem a uložíme do chladna na 30 minut.

  • 2

    Před podáváním salát zalijeme suchým bílým vínem a posypeme strouhanou pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu