Nejlepší bábovka na světě

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Pšeničná mouka polohrubá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 210.1 mg
  • Vláknina 896 mg
  • Vitamín A 896 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vymícháme (nešleháme!) polohrubou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, vejci, olejem, vlažnou vodou a rumem. Těsto má mít tekutější konzistenci, asi jako jogurt.

  • 2

    Větší část těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

  • 3

    Zbylé těsto promícháme s kakaem a podle hustoty i s mlékem. Nalijeme na světlé těsto, aby vzniklo mramorování.

  • 4

    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-60 minut. Při dopékání zapíchneme do těsta špejli a pokud se na ní těsto nelepí, je bábovka upečená.

Komentáře k receptu