Nejlepší tvarohová bábovka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 hrnek Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 3467.1 mg
  • Vitamín A 3467.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo, žloutky a cukr umícháme do husté pěny. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme osolenou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a opět promícháme. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.

  • 3

    Po vychladnutí ji polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu