Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 275 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 340 g Mascarpone
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Víno Marsala
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 32 ks Piškoty cukrářské
  • 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6262 kcal
  • Sacharidy 1045 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 6440 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 1042 g
  • Cholesterol 723.1 mg
  • Draslík 1257 mg
  • Vláknina 34945 mg
  • Vitamín A 34945 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 10 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme krém, smícháme v hrnci pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí a vše rozmícháme.

  • 2

    Krém necháme na mírném ohni za stálého míchání zhoustnout a necháme vychladit.

  • 3

    Do vychladlého krému přidáme sýr mascarpone a dáme stranou.

  • 4

    Do kulaté formy vložíme pečící papír a na dno rozložíme polovinu piškotů.

  • 5

    Pokapeme polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému.

  • 6

    Pokračujeme v dalších vrstvách stejným způsobem.

  • 7

    Formu dáme do igelitového sáčku a na 4 hodiny dáme do lednice. Necháme dokud neztuhne.

  • 8

    Dort vyklopíme z formy a ozdobíme fíky.

Komentáře k receptu