Tokáň z kapra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 934.1 mg
 - Vláknina 481 mg
 - Vitamín A 481 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého kapra vykostíme a nakrájíme na proužky silné asi 2cm.
 - 
                                2
Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a lehce promícháme. Porce rychle opečeme na rozehřátém másle.
 - 
                                3
Oheň zmírníme, přilijeme víno a dusíme doměkka. Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou.