Králík na česneku, citronu a pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 215 mg
 - Draslík 1017.4 mg
 - Vláknina 6409.8 mg
 - Vitamín A 6409.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut.
 - 
                                2
Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici.
 - 
                                3
Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké.
 - 
                                4
Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem.