Pstruh na víně
Suroviny
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.25 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 0.25 kávová lžička Šafrán
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 l Víno bílé
 - 1 kg Pstruh
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 385 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 148.3 mg
 - Draslík 1083.8 mg
 - Vláknina 152.9 mg
 - Vitamín A 152.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvého pstruha očistíme, odřežeme hlavu, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme 1 litr vína, přidáme k němu šafrán, muškát, rozmarýn a bobkový list. Víno s kořením přivedeme k varu a do horkého vína vmícháme světlou jíšku, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky.
 - 
                                3
Pak přidáme porce ryby, sůl, citronovou šťávu a vaříme 10 minut (maso bývá za ten čas měkké).
 - 
                                4
Pstruha na víně můžeme servírovat s dušenou rýží.