Grilováný teriyaki losos s koriandrovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Cukr třtinový
  • 1 g Sezam - semena
  • 1 g Česnek
  • 250 g Nudle rýžové
  • 1 g Zázvor celý
  • 500 g Losos - filety
  • 1 g Koriandr čerstvý
  • 10 ml Voda pitná
  • 5 ml Sherry brandy
  • 5 ml Olej sezamový
  • 10 ml Omáčka Teriyaki
  • 2 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 458.1 mg
  • Vláknina 2566.5 mg
  • Vitamín A 2566.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Utřený česnek, omáčku teriyaki, sherry brandy, cukr, strouhaný zázvor a vodu důkladně promícháme s polovinou oleje. Hotovou marinádu rozdělíme na 2 části.

  • 2

    V jedné plovině marinády namočíme lososa a necháme 10 minut odpočinout. Poté lososa položíme na plech. Plech s lososem vložíme pod předehřátý gril v troubě a lososa grilujeme z každé strany 10 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

  • 3

    Než bude losos hotový, připravíme ještě nudle. Nudle podle návodu na obalu uvaříme. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a sezamová semínka. K této směsi přimícháme uvařené nudle a druhou polovinu marinády. Nakonec dochutíme koriandrem. Ochucené nudle opékáme tak dlouho, dokud nejsou dostatečně teplé.

  • 4

    Hotového lososa podáváme s úhledným kopečkem nudlí.

Komentáře k receptu