Srnčí plec na podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 40 g Šalotka
  • 1200 g Srnčí plec
  • 750 ml Mléko - podmáslí
  • 175 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 122 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 345.4 mg
  • Draslík 1216.9 mg
  • Vláknina 6210.8 mg
  • Vitamín A 6210.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu.

  • 2

    Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme.

  • 4

    Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou.

  • 5

    V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu.

Komentáře k receptu