Srnčí špízy ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 15 g Tymián sušený
  • 15 g Jalovec
  • 80 g Brusinková omáčka
  • 100 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 7037.5 mg
  • Vitamín A 7037.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a nakrájíme na kostičky. Kuličky jalovce s tymiánem nasypeme na maso. Přidáme 2 lžíce oleje, vše dobře promícháme. Houby očistíme. Špízy potřete troškou oleje a střídavě dáváme houby a kostičky srnčího masa. Předehřejeme troubu na 75°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a ohřejeme zbývající olej. Špízy smažíme dohněda ze všech stran na středně velkém plameni asi 10 minut, lehce osolíme a opepříme a v troubě udržujeme teplé.

  • 3

    Kostičky cibule dusíme 2-3 minuty na oleji na pečení. Přilijeme červené víno a krátce necháme vyvařit. Vmícháme brusinky a omáčku. Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme zvlášť ke špízům ze srnčího masa.

Komentáře k receptu